Close

Bloc

Bloc

RSS
Interessant debat sobre gestió forestal- divendres, 3 / agost / 2012

Us adjuntem el link a un interessant debat sobre gestió forestal. El director general de Medi Natural del Departament d'Agricultura Ramaderia Pesca Alimentació i Medi Natural, el degà del Col·legi d'Enginyers de Forests, el secretari general del Consorci Forestal de Catalunya i el cap de la divisió dels grups operatius especials de Bombers de la Generalitat de Catalunya, analitzen en una interessant entrevista de Catalunya Radio, la situació dels boscos a Catalunya, les causes dels incendis forestals i les mesures que cal prendre per millorar la gestió forestal. El tall de veu inclou també interessants intervencions dels oients com la trucada del president d'ACETREF (Associació Catalana d'Empreses de Treballs Forestals).

http://www.catradio.cat/reproductor/656457/Boscos 

Comentaris (0)
Incendi a l'Empordà, l'opinió del president de PROFOR - dijous, 26 / juliol / 2012
Us adjuntem l'enllaç a l'entrevista de TV3 a Paco Cano, enginyer de forests, president de PROFOR, on parla de la problemàtica actual de l'abandonament dels usos tradicionals del bosc mediterrani, la silvicultura i la ramaderia, les conseqüències que comporta la manca de gestió forestal i la gran oportunitat que suposa l'ús de la biomassa forestal com a recurs energètic per tal de millorar la gestió forestal.

Departament d'enginyeria forestal
BIOMASSA D'OSONA

       
    
Comentaris (0)
Incendis Forestals en el Segle XXI- dimarts, 24 / juliol / 2012
El Degà del Col.legi d Enginyers de Forests de Catalunya parla a el diari El País sobre la necessitat de gestió dels boscos mediterranis, les causes de l'estat d'abandonament actual i les mesures que cal prendre per evitar catàstrofes com les d'aquests dies a l'Alt Empordà. Els enginyers de forests insisteixen en la importància de l'ús de la biomassa per contribuir en la millora del bosc mediterrani i per minimitzar el risc de grans incendis forestals. 

En el mateix sentit, el departament d'enginyeria forestal de Biomassa d'Osona insisteix que el foc forma part de la dinàmica natural dels ecosistemes mediterranis, però cal gestionar aquests ecosistemes atesa la forta pressió antròpica que suporten des de fa segles.
Degut a l'abandonament i manca de rendibilitat als boscos catalans, s'acumulen cada any 3,5 milions de metres cúbics de fusta sense ordre ni objectius concrets en la major part de la superfície forestal. L'ús massiu de la biomassa i d'altres productes fusters permetria millorar l'estructura dels boscos i minimitzar el risc de més catàstrofes naturals com les dels últims dies. 

Departament d'Enginyeria Forestal
Biomassa d Osona

Etiquetes :  BiomassaIncendis Forestals
Comentaris (0)
Biomassa d'Osona als Premis Innovacat 2012- dimarts, 3 / juliol / 2012

El projecte Biomassa d'osona ha estat un dels candidats a premi innovacat 2012. Us deixem l'enllaç a la presentació i el video de la cerimònia.

"Ara que els projectes públic-privats estan en boca de tots, sobretot de les administracions que proclamen als 4 vents que cal fer projectes d’aquest tipus, obrim la 4ª convocatòria dels Premis Innovacat. [...]"  Presentació Premis Innovacat

Etiquetes :  Biomassa d'OsonaInnovacióInnovacat
Comentaris (0)
El veritable cost del petroli (Garth Lenz)- dimarts, 26 / juny / 2012

Garth Lenz, en una presentació al TED 2012, ens explica, acompanyat d'unes fotografies impressionants, els efectes de les explotacions petroleres a Canadà, on s'està destruïnt un dels pulmons del mon, per convertir-lo en una de les fonts de CO2 més grans del planeta.

La substitució de les grans calderes de gasoil per calderes de biomassa, conjuntament amb l'aprofitament responsable dels boscos locals és una de les poques coses que podem fer per frenar aquest tipus d'explotacions contaminants. 

L'ús de biomassa local, a més de ser una energia neta, afavoreix el manteniment, neteja i regeneració dels boscos i minimitza els costos tant economics com en emissions de CO2 del transport d'energia fins el consumidor final.

Etiquetes :  CO2PetroliGasoilBiomassaLocal
Comentaris (0)
NOVETAT SUBVENCIONS VIGENTS!!!- dimarts, 12 / juny / 2012

La Generalitat de Catalunya ha obert una nova convocatòria d'ajuts que inclouen línies de suport a la biomassa. Sol·licita informació als serveis tècnics de BIOMASSADOSONA.

Ajuts a la gestió forestal sostenible en finques públiques

Convocatòria d'ajuts a la gestió forestal sostenible per a finques de titularitat pública, per ORDRE AAM/147/2012, de 6 de juny (DOGC núm. 6147 - 12/06/2012). Termini de sol·licitud: del 13 de juny al 12 de juliol de 2012, ambdós inclosos

Aquests ajuts s'han de destinar a la gestió forestal, la recuperació del potencial forestal i prevenció d'incendis, la diversificació de l'economia rural i transformació i la comercialització dels productes forestals.

Font: www.gencat.cat, 12 de juny de 2012.

Contacta'ns ara per més informació!

Comentaris (0)
ECOTERMIK- dimarts, 12 / juny / 2012

MODULS COMPACTES ECOTERMIK. INSTAL·LACIÓ COMPLETA PREFABRICADA TRANSPORTABLE I DE RÀPID MUNTATGE.

   

Modul comptacte. Instal·lació completa prefabricada. Inclou:

  • Sitja per emmagatzemar l'estella
  • Acumulador d'inèrcia
  • Centraleta de regulació
  • Caldera (potencia segons projecte)
  • Sistema de moviment del combustible

Sistema homologat de ràpid transport i muntatge. Contracte de manteniment integral i subministrament d'estella de qualitat.

Disponible en potencies de 65 a 500 kW i diferents dimensions de sitja d'emmagatzematge.

ECOTERMIK és un producte de RECUPERACIÓ FORESTAL SL (www.recuperacioforestal.com). Distribuït per BIOMASSADOSONA.

Pressupost segons potencia requerida. 

Comentaris (0)
Estalvia fins a un 70% en consum energètic- divendres, 4 / maig / 2012

Biomassa d'Osona: Estalvia fins un 70% de consum energèticFulletó informatiu

Comentaris (0)
Presentació Biomassa d'Osona- dimecres, 2 / maig / 2012

Biomassa d'Osona es va presentar a la I Fira de la Biomassa Forestal de Vic.

Comentaris (0)