Close

Bloc

Incendi a l'Empordà, l'opinió del president de PROFOR - dijous, 26 / juliol / 2012
Us adjuntem l'enllaç a l'entrevista de TV3 a Paco Cano, enginyer de forests, president de PROFOR, on parla de la problemàtica actual de l'abandonament dels usos tradicionals del bosc mediterrani, la silvicultura i la ramaderia, les conseqüències que comporta la manca de gestió forestal i la gran oportunitat que suposa l'ús de la biomassa forestal com a recurs energètic per tal de millorar la gestió forestal.

Departament d'enginyeria forestal
BIOMASSA D'OSONA

       
    
Comentaris (0)
Incendis Forestals en el Segle XXI- dimarts, 24 / juliol / 2012
El Degà del Col.legi d Enginyers de Forests de Catalunya parla a el diari El País sobre la necessitat de gestió dels boscos mediterranis, les causes de l'estat d'abandonament actual i les mesures que cal prendre per evitar catàstrofes com les d'aquests dies a l'Alt Empordà. Els enginyers de forests insisteixen en la importància de l'ús de la biomassa per contribuir en la millora del bosc mediterrani i per minimitzar el risc de grans incendis forestals. 

En el mateix sentit, el departament d'enginyeria forestal de Biomassa d'Osona insisteix que el foc forma part de la dinàmica natural dels ecosistemes mediterranis, però cal gestionar aquests ecosistemes atesa la forta pressió antròpica que suporten des de fa segles.
Degut a l'abandonament i manca de rendibilitat als boscos catalans, s'acumulen cada any 3,5 milions de metres cúbics de fusta sense ordre ni objectius concrets en la major part de la superfície forestal. L'ús massiu de la biomassa i d'altres productes fusters permetria millorar l'estructura dels boscos i minimitzar el risc de més catàstrofes naturals com les dels últims dies. 

Departament d'Enginyeria Forestal
Biomassa d Osona

Etiquetes :  BiomassaIncendis Forestals
Comentaris (0)
Biomassa d'Osona als Premis Innovacat 2012- dimarts, 3 / juliol / 2012

El projecte Biomassa d'osona ha estat un dels candidats a premi innovacat 2012. Us deixem l'enllaç a la presentació i el video de la cerimònia.

"Ara que els projectes públic-privats estan en boca de tots, sobretot de les administracions que proclamen als 4 vents que cal fer projectes d’aquest tipus, obrim la 4ª convocatòria dels Premis Innovacat. [...]"  Presentació Premis Innovacat

Etiquetes :  Biomassa d'OsonaInnovacióInnovacat
Comentaris (0)